Nytt på perenner.se, Perenner A-Ö

Välj perenner med Perenner A-Ö

Planera perennrabatter

Att välja perenner till en rabatt är jätteroligt, men kan å andra sidan vara svårt med alla faktorer som spelar in. Ett kärt problem är att det finns så himla många sorter att välja bland. Förutom att man vill ha en vacker rabatt så spelar läget stor roll för vilka perenner som ger det bästa resultatet.

Första steget är att bestämma stil på rabatten och sätta en färgskala, då har man börjat rama in inför växtvalet. Sedan behöver man scanna av läget, eller ståndorten som man säger när man pratar om växter, där perennerna ska planteras. Rätt växt till rätt plats är kärnan för att få en rabatt som utvecklas bra och håller i många år.

När det gäller ståndorten handlar det om tillgången till ljus, alltså hur mycket sol eller skugga det är, om det är skyddat eller blåsigt, fuktigt, torrt eller blött samt vad det är för jord. Det finns perenner för alla lägen även om vissa är enklare eller svårare att hitta växter till.

Växtsökfunktion som kan hjälpa till med växtvalet

Här på perenner.se se finns Perenner A-Ö, vilken är en växtsökfunktion med växtinformation och bilder på perenner som odlas i Sverige och ska gå att få tag på i välsorterade garden center.

Perennerna kan filtreras efter läge, färg, höjd, blomtid, jordmån och övervintring. Och de kan sorteras i flera kategorier som till exempel marktäckare, fjärilsväxter, lättskötta och doftande perenner. Perenner A-Ö kan vara en hjälp vid val av perenner och göra det lite enklare! Ta dig direkt till Perenner A-Ö här.

Det är roligt att inhandla sina perenner, att ta hjälp av kunnig personal på handelsträdgården är alltid bra. Det underlättar dock att vara förberedd, Perenner A-Ö kan vara till hjälp vid växtval innan besök i butik.

Tips!

Läs mer om att planera trädgården med perennrabatter här!