Redaktion

Det är vi som är redaktionen på perenner.se!

Och det är vi som skriver och fotograferar det material som publiceras på hemsidan. Om inget annat anges är alla texter och bilder våra egna. På perenner.se delar vi kunskap och inspiration om svenskodlade perenner. Perenner som odlas i Sverige är anpassade till klimatet och går att få tag på i välsorterade trädgårdsbutiker.

Läs om planering, plantering, skötsel och året runt med perennrabatt under rubriken Perenner i trädgården. Eller utforska sökfunktionen Perenner A-Ö, genom att filtrera efter olika parametrar hittar man perenner med de egenskaper man önskar. Vi gör också rabattförslag, tipsar om perenner för olika lägen och växtporträtt med mera. Alla perenner vi skriver om odlas av svenska odlare.

Vill ni komma i kontakt med oss? Skicka ett mail till info@perenner.se!

Jenny Hallqvist är landskapsingenjör och arbetar på en plantskola med försäljning av perenner, visnings-rabatter och marknadsföringsmaterial. Har en egen mormorsträdgård med knotiga äppleträd, köksträdgård och perenner som lever egna liv. Prästkragar och akleja får flytta runt lite som de vill. Favoriter är blekgul sockblomma, Epimedium versicolor ’Sulphureum’, stora sjok av ormbunkar och höga höstanemoner.

Marie Wändel har perenner i tankarna morgon, middag och kväll, hon driver med sin man en perennaodling sedan 30 år. Marie har alltid perenn-glasögonen på och fotar för att spara intryck. Är utbildad trädgårdsingenjör, odling, och har arbetat som rådgivare inom biologiskt växtskydd. Favoritperenner är taklökar, vildväxande sorter som grekisk vädd eller färgstarka gräs som japanskt blodgräs.

Kalle Grandell har ett stort intresse för odling och har perenner, grönsaker, träd och buskar på sin kolonilott. Han är utbildad trädgårdsmästare och landskapsingenjör och har arbetat på handelsträdgård, idag jobbar han med odling och försäljning av perenner. Det är viktigt att använda växterna funktionellt och att rätt växt får rätt plats.

Ingela Andersson är teknologie doktorn som halkade in på perenner av en tillfällighet. Har arbetat på avd. för Trädgårdsproduktlära på Alnarp och jobbar idag på en perennaplantskola. Gillar att experimentera hemma i sin egen trädgård och driver upp sticklingar i sitt växthus. Använder devisen: blir det inte bra, kan man göra om.. Favoritperenner är vita och ljusrosa pioner som är fin kontrast mot sitt mörkgröna bladverk.