Nytt på perenner.se

Kryddiga krukor

Härligt och enkelt att odla kryddor i kruka

Kryddväxter är roligt att odla av flera anledningar! Inte minst för att det är enkelt, gott och användbart att skörda, många är dessutom vackra att se på. Kryddor kan odlas i det mesta, så28 klart i köksträdgården, men också i vanliga rabatter och krukor, kärl, baljor och byttor av alla slag. De flesta kryddor trivs bäst i soligt läge i en väldränerad jord som varken är för torr eller blöt.

Placera gärna dina kryddkrukor där du lätt kan gå och plocka. Till exempel nära köksingången, vid uteplatsen, intill grillplats eller utekök.

När man väljer kruka till kryddor kan man låta fantasin flöda, traditionella lerkrukor passar alltid men man kan också odla i gamla hinkar, lådor, korgar eller andra byttor. Se bara till att de har hål i botten så att vatten kan rinna av.

Rosmarin i rostig kruka

Fantasifulla krukor!

Persilja i klassisk lerkruka

Det är fint att samplantera flera sorter i en stor kruka. Stora krukor är lättare att vattna än små, eftersom de har större jordvolym som inte torkar ut lika snabbt. Fyll krukan med näringsrik jord och vattna rikligt direkt vid plantering. Undvik att kryddorna torkar ut helt och vattna hellre rejält vid samma tillfälle än att smådutta.

Att blanda flera olika kryddor tillsammans i en stor kruka är fint!

I Perenner A-Ö i kategorin Köksväxter kan man läsa om olika kryddväxter!