Nyheter

Utmärkta svenskodlade perenner

Kolla efter märket Från Sverige på perenner!

I trädgårdsbutikerna är det nu väl påfyllt med fleråriga växter till våra trädgårdar. Nytt för i år är att det går lätt att hitta perenner med ursprungsmärket Från Sverige. Redan 2017 godkändes den första plantskolan men det är först denna vår som det finns ett stort sortiment av perenner på marknaden med Från Sverige symbolen.

Välj svenskodlade perenner, kolla efter märket Från Sverige på etiketten!

Bättre anpassning till det lokala klimatet och kortare transporter är uppenbara fördelar när växterna odlas nära. Både växtmaterialet och miljön vinner på det. En annan viktig fördel med att välja närodlat är att man som konsument stödjer det svenska odlingshantverket, och man får sorter som är speciellt utvalda att växa bra i vårt klimat.

Var hittar man märket?

Växtinformation i form av färgbildsetikett följer med varje planta som säljs. Där hittar man som kund också märket Från Sverige. Perenner är först ut från plantskolorna att börja använda märket Från Sverige, men fler utmärkta växter för svenska trädgårdar är på väg.

Vad krävs för ursprungsmärkning?

Ursprungsmärkning Från Sverige är en kvalitetssäkring där varje godkänd plantskola uppfyller Svenskt Sigills regelverk. Svenskt Sigill är den gröna branschens miljömärkning för svensk mat och blommor. Läs mer på fransverige.se och svensktsigill.se


Perennplantskolan Wändels Trädgård och Från Sverige har tagit fram butiksmaterial för att marknadsföra utmärkta svenskodlade perenner.