Trädgårdsprofil Anna-Karin Ekwall

Vinnaren av ’Best in Show’ på Malmö Garden Show 2014

Anna-Karin Ekwall, med sitt koncept Kontrast i Kubik, tog hem det fina priset ’Best in Show’ på årets upplaga av Malmö Garden Show. ”Att få ha uppfört en idéträdgård från en liten idé fram till ett verkligt genomförande av en utställningsträdgård har varit otroligt roligt och inspirerande.”

Trädgårdsprofil Anna-Karin EkwallAnna-Karin är trädgårdsingenjör, designer och egenföretagare med Studio Forma där hon ritar trädgårdar åt privatpersoner, samt tar sig an uppdrag i offentliga miljöer.

Det var många besökare som stannade upp vid Anna-Karins visningsträdgård som med sitt färgade plexiglas var ett blickfång som heter duga. Kontrasterande färger och perenner lekte med ljuset och blev en inspirerande installation för den som älskar färgstarka perenner.

Anna-Karin berättar att många var så otroligt positiva till att få se en färgsprakande trädgård där olika kontrastfärger fick mötas och skapa spänning och energi. Jag tror att utställningsträdgården inspirerade och gav prov på hur mer färger skulle kunna användas i trädgårdar, både i form av växtmaterial och olikfärgat plexiglas som kan användas som avskiljande väggar och tak.

Trädgårdsprofil - Anna Karin

Anna-Karin om att vinna…

”Att få ha uppfört en idéträdgård från en liten idé fram till ett verkligt genomförande av en utställningsträdgård har varit otroligt roligt och inspirerande. Att dessutom vinna Malmö Garden Show 2014 känns som en stor bonus. Framförallt var det väldigt roligt att möta och höra besökarnas kommentarer om utställningsträdgården.”

Läs mer om Kontrast i Kubik här.

Trädgårdsprofil - Anna Karin

Ljus och skugga leker med härliga färgkontraster på ett uppseendeväckande vis. Här hålls det inte igen på färgstarka perenner!

Publicerad 2014-07-03

Lämna ett svar