Färgstark perennrabatt med det lilla extra

Rabattförslag – Praktfulla perenner på bästa plats

Här är ett förslag på en riktigt färgrik och praktfull rabatt som förgyller trädgården under sommaren och hösten. Växtförslagen är nyare spännande sorter som ger det lilla extra och som är något för finsmakaren att titta närmare på. Den här rabatten är ett blickfång och gillar man mustiga färger kommer detta passa perfekt.

Dessa perenner förtjänar en väl genomtänkt plats och för att njuta maximalt av dem bör man placera rabatten där man ser den ofta, som till exempel vid uteplatsen. Detta är en rabatt man gärna visar upp och som kan bli ett samtalsämne på sensommarens fester och bjudningar. Här finns såväl blommor som blad att imponeras över från sorter av solhatt, höstanemon, prydnadslök, alunrot med flera.

De här perennerna säljs ofta i lite större kruka och längre fram på säsongen kan man i princip köpa färdiga exemplar som direkt ger effekt när man planterar dem. Då kostar de givetvis lite mer men i gengäld behöver man inte lika många exemplar. Den här rabatten är ca 5,5 kvadratmeter stor och ligger runt hörnet till ett trädäck. Perennerna trivs bäst i sol eller lite halvskugga.

Växtförslag

Höstflox – Phlox paniculata ’Bright Eyes’

Alunrot – Heuchera ’Lime Marmalade’

Rödbladig alunrot – Heuchera ’Cherry Cola’

Solbrud – Helenium Autumnale-Gr. ’Salsa’

Trädgårdskantlök – Allium ’Millenium’

Solhatt – Echinacea JOY ’Hilmoojoy’

Solhatt – Echinacea ’Eccentric’

Alunrot – Heuchera FOREVER PURPLE ’TNHEUFP’

Höstanemon – Anemone hupehensis var. japonica ’Pocahontas’

Trädgårdsriddarsporre – Delphinium Elatum-Gr. HIGHLANDER BOLERO ’Coadelbo’