Nyheter 2019

Det finns så otroligt mycket perenner att välja bland med sorter för alla stilar, lägen och funktioner. Men flödet på nyheter avstannar inte och det är så roligt att varje höst se vad som kommer till nästa säsong.

Här är ett är ett första axplock av vad vi kan se fram emot 2019!

De högupplösta bilderna och texten går bra att använda, så länge som perenner.se anges som bildkälla.


Äntligen kommer nu en riktigt kompakt Delphinium med naturligt lågt växtsätt men ändå med de stora blommorna man förväntar sig av en trädgårdsriddarsporre. Delphinium DELPHINA är redan en prisbelönt sensation i Europa. De blir omkring 50 cm med stabila, starka stjälkar som klarar sig utan stöd. Dess långa blomtid, maj till augusti, gör att de förutom i rabatten passar fint i kruka. Uppskattas av fjärilar.

Delphinium Elatum-Gr. DELPHINA DARK BLUE WHITE BEE. Trädgårdsriddarsporre. Ingår i den första riktigt kompakta serien av Delphinium med naturligt lågt växtsätt. Denna sort har läckert mörkblå spiror med vit mitt.

Delphinium Elatum-Gr. DELPHINA LIGHT BLUE WHITE BEE. Trädgårdsriddarsporre. Ingår i den första riktigt kompakta serien av Delphinium med naturligt lågt växtsätt. Blommorna på denna sort är ljust blå med vit mitt.

Delphinium Elatum-Gr. DELPHINA ROSE WHITE BEE. Trädgårdsriddarsporre. Ingår i den första riktigt kompakta serien av Delphinium med naturligt lågt växtsätt. Denna sort blommar med rosa spiror med vit mitt.

Leucanthemum superbum WESTERN STAR LIBRA. En låg sort av jätteprästkrage som blir omkring 30 cm hög. Blommar i juni till augusti med stora, snygga vita blommor. Passar i gammaldags rabatter och dess jämna växtsätt gör WESTERN STAR LIBRA fin som kantväxt.

Dryopteris cycadina. Lurvbräken. Mörkt gröna läderaktiga blad som är vintergröna i milda regioner. Lätt att odla i fuktig jord men etablerade plantor tål torka i skugga. Hör hemma i woodland och skuggigare rabatter, tål dock mer sol om jorden är tillräckligt fuktig. Blir 80 cm hög.

Heuchera ’Wild Rose’. En alunrot som står ut med sin unika färg. Växer i snygg tät tuva av stora rosavioletta blad med tydliga nerver. Läcker i rabatt, kruka och en utmärkt kantväxt. Bladverket blir 30 cm högt. I juni till augusti blommar den i mörkt rosa.

Helleborus hybridus ’White Lady’. Hybridjulros. Julros är en utsökt vinterperenn som är vacker i naturlika rabatter och som vildflor. Sorten ’White Lady’ blommar i feb-april med stora blommor i rent vitt och har ett vintergrönt bladverk. Höjd 50 cm.