Nytt på perenner.se, Vi tipsar om perenner

Perenna vinterståndare

perenna vintersiluett

Trädgården blir levande på vintern med perenna vinterståndare

Genom att välja rätt sorter och låta naturen sköta sitt kan du få njuta av trädgården även på vintern. De gråa och bruna tonerna skapar magiska vyer en soldisig novembermorgon. När frosten kommer med lite snö bjuder rabatterna på ett helt nytt landskap med sina perenna vinterståndare. Passa på att vara ute en liten stund och bli inspirerad av växterna även på den kalla årstiden. Det kan vara spännande att följa sina favoritväxter hela året, höra fåglarna kvittra eller se hur mönstren bildas bland bladen som trillat ner.

Perenna vinterståndare gör trädgården vacker hela året runt. Klipp ner allt tidig vår så startar den om.

Höststäda sparsamt

Storbladig aster ’Twilight’, kärleksört, höstflox, rosenstav och solhatt ’Magnus’ är några vinterståndare som håller sig vackra länge. Klipp inte ner dem på hösten utan städa trädgården så sparsamt du kan så blir det till glädje för alla. Fåglarna och alla småkryp kommer att tacka dig. Genom att inte klippa ner och köra bort växtdelarna finns det både mat och bo kvar i vinterträdgården. Biologisk mångfald behöver gynnas hela året runt.

Vill du lära mer om vilka perenner som övervintrar bra finns det ny information från Perennagruppen och nya övervintringsbokstäver.