Nytt på perenner.se

Gör fint till påsk med frosttåliga växter i kruka

Perenner, påskliljor och säsongsblommor

Perenner, lökar, penséer och andra vårväxter som finns tidigt i butik på säsongen är utmärkt att mixa i krukor att ställa utomhus. Även om det fortfarande finns risk för nattfrost kan man göra tjusiga arrangemang som man inte behöver passa på om prognosen visar kalla nätter. Här är några tips på påskfina kombinationer med växter som klarar lite kyla och frost. Glad påsk!

Det svarta gräset, mörkt ormskägg, har blivit en stor favorit hos oss på perenner.se att ha med i krukarrangemang! Så läckert och användbart tillsammans med många andra växter. I denna kruka har mörkt ormskägg, rosenbräcka och spetsmössa övervintrat och till våren piffats upp med penséer.

Japansk starr av sorten ‘Ice Dance’ är vintergrönt och riktigt fint i början av säsongen. Minipåsklijor är bland de tidigaste och frosttåligaste narcisserna, tillsammans med penséer ger de vårkänsla och härlig färg till kompositionen. När säsongsväxterna har gjort sitt kan man byta ut dem mot sommarblommor eller perenner.

Gula påsklijor till påsk såklart! Gult är tyvärr inte en så populär färg på perenner men på våren är gult perfekt. Det lyser upp precis som man behöver efter den mörka årstiden. Penséer finns i en uppsjö av färger och klarar några minusgrader. Tillsammans med perennerna mörkt ormskägg, taklök och rosenbräcka blir det supertjusiga påskkrukor att ställa på trappen!