Nytt på perenner.se

Chelsea Flower Show 2021 för första gången framskjuten till september

Chelsea Flower Show flyttas till hösten

Chelsea Flower Show, världens mest prestigefyllda blomsterutställning, kommer för första gången att bli på hösten. Datumet är nu bestämt till 21-26 September. Vi är många som längtar efter att kunna besöka trädgårdar och trädgårdsmässor igen. Efter covid19 utbrott blev året 2020 ett år av odlande hemma i sin egen trädgård långt från trängseln och pulsen på  de stora mässorna. Nu vill vi se, känna och dofta på nyheter och inspireras av rabatter med nya ideér. Då kommer  Chelsea Flower Show att bli fantastisk.

Redan när de börjar släppa in besökare klockan åtta på morgonen brukar köerna av besökare ringla utanför för att få komma in. Det är nästan så att man kan se vilka som är på väg dit när man går av tunnelbanan. Det är en fördel att komma tidigt om man vill hinna gå runt lite utan att trängas. Längre fram på dagen är det alltid en folkfest med både internationell publik och de många trädgårds älskande Londonborna.


Vilken fröjd det brukar vara att få se alla nya utställningsträdgårdar som internationella trädgårdsdesigners skapar. De stora Show Gardens och de lite mindre Artisan Gardens har alltid intressanta teman. Sen finns det utställningar med olika växtslag i det stora tältet. Där kan man på våren kunnat botanisera länge bland mångfald av vita och blå sippor till 100 tals funkior, alunrot eller riddarsporrar. Undrar vad som kommer att visas i september. Och så de fantastiska arrangemangen med snittblommor. Och inte att förglömma alla stånd med blominspirerande saker som man frestas att ta med sig hem. Det är verkligen en blommig värld. På professionell nivå.

Chelsea kan alltid överraska. Det röda vallmofältet ovan är från Chelsea Flower Show 2016 när drottning Elizabeth fyllde 90 år.  Så året 2021 blir säkert speciellt på sitt sätt. Att få se Chelsea Flower Show i höstskrud blir intressant då det kommer bli helt andra växtslag som kommer att visas och lyftas fram.