Besöksträdgårdar

Vargviksgårdens Trädgård, Burträsk

Färgglada perenner och frodigt i Västerbotten

I Burträsk i Västerbotten finns Märta Eklunds trädgård Vargviksgården. Märta är en aktiv eldsjäl som har skapat en trädgård som sprakar av färg på såväl blommor som blad. Att hon älskar trädgård och har fallenhet för växtkomposition syns i hela trädgården. Märta kan även konsten att odla prunkande perenner i norra Sverige.

De flesta rabatter är upphöjda bäddar med mycket perenner tillsammans med buskar och träd, vilket är en fördel för övervintringen. Märta har ett genuint intresse för perenner och har en stor mångfald av sorter, många mer ovanliga och med en variation av färger och former som gör det vackert hela säsongen.

Märta på Vargviksgården odlar perenner i Burträsk i Västerbotten.

Trädgården har många upphöjda bäddar, vilket är ett knep för övervintringen om man odlar norrut i landet.

Vargviksgården besöker man dels för bli inspirerad av själva trädgården, men där finns också försäljning av tåliga växter för svenskt klimat. Och risken finns att köplusten kommer väckas efter rundvandring bland alla växter. Märta själv är en inspirationskälla med mycket erfarenhet och kunskap som hon delar med sig av till besökare i den mån hon hinner! För under sommaren är det många som åker till Vargviksgården och frossar i den fantastiska trädgården.

En av Vargviksgårdens färgglada rabatter med perenner och andra växter. Det är en konst som Märta behärskar att kombinera många sorter med olika färg och form till vackra kompositioner.

Här finns mer info om Märta och hennes trädgård på Vargvikens egen hemsida.