Nytt på perenner.se, Smått och gott

Trädgårdsmyller – en given julklapp till trädgårdsvännen

En bok om de små djuren i trädgården

Småkrypen i våra trädgårdar får nu se dagens ljus genom alla fina bilder som Christina har med i boken Trädgårdsmyller. Passa på att beställ denna fina fakta och inspirationsbok till nära och kära.

Redan när Christina Winter precis hämtat boken Trädgårdsmyller från tryckeriet fick vi möjlighet att läsa den. Förutom de helt fantastiskt fina bilderna är det en fröjd att njuta av hennes flödande text som ändå är så faktabaserad.

I Trädgårdsmyller beskriver Christina detaljerat och kärleksfullt om alla våra kära små vänner i trädgården som betyder så mycket men som vi inte alltid lägger märke till. De gynnar dig som trädgårdsodlare och genom att du lär dig mer om dem kan du gynna dem ännu mer. Så förstärks det naturliga kretsloppet.

I många år har Christina varit rådgivare inom ekologisk trädgårdsodling och hennes praktiska erfarenhet genomsyrar texten som är både lätt att ta till sig och jordnära. De många vackra bilderna är helt fantastiska och ger oss inblick i våra välkända favoriter humlor och bin men även mindre publikfriande insekter som rödbent bärfis, Pentatoma rufipes, får vara med.

För alla vetgiriga trädgårdsvänner finns det nu äntligen en bok att fördjupa sig i inför vårens trädgårdsplanering. För genom mer kunskap kan trädgårdens växter bidra till mat och boplatser som gör våra trädgårdar mer levande.

Särskilt glada är vi för fokuset på humlor och bin. I tider när världen börjar få upp ögonen för pollinerares betydelse är det perfekt att få praktiska råd och rön hur vi alla till mans kan tänka till och få en bättre skörd på köpet.

På författarens hemsida, christinawinter.se, finns mer att läsa om boken och det går fortfarande att beställa den inför julen.