Trädgårdsförfattare Eva Robild

I bokhyllan: Perenna rabatter av Eva Robild och fotograf Görgen Persson

Boktips - Perenna rabatter Eva Robild & Görgen PerssonPerenna rabatter är en vacker och innehållsrik bok fylld med inspiration och handfasta tips. Här beskrivs perenners historia och användbarhet på ett personligt och informativt sätt. Man får följa med hem till nio privatpersoner som skapat egna fina och personliga rabatter. I boken finns det även ett flertal bra skisser på hur man kan komponera en rabatt och många växtförteckningar. Alla rabatt- och växtförslag är indelade efter läge, funktion och stil vilket gör det lätt att hitta perenner för den egna trädgården.

Frågorna är många när man ska anlägga en perennrabatt som ska hålla i många år och den här boken kan bli en kär vän under planeringen som kan vara avgörande för slutresultatet. Det är också en bok att gå tillbaka till många gånger för dess härliga blädderkänsla, underbara bilder och snygga layout.

Boken avslutas med ett skötselkapitel om bland annat jord, gödsel och renovering av rabatt, alltför att hålla drömrabatten vacker under en lång lång tid!

Boken kan beställas i Eva Robilds egna webbshop!

Eva Robild

Foto Görgen Persson

Eva Robild är journalist som blev med trädgård 1991 och började odla direkt. Det visade sig då att Eva hade fått sin farmor och farfars gener och intresse, som visst hade hoppat över en generation.

Hur blev det trädgårdsbranchen som yrke för dig?

”Arbetade på Helsingborgs Dagblad när Allers hörde av sig och ville ha en skribent till sina trädgårdssidor 1996. Tvekade inte att hoppa av mitt fasta jobb för den osäkra frilanstillvaron och det har jag aldrig ångrat.”

Vilka är dina favoritperenner i trädgården?

”Doftpioner, hosta och julrosor. Men älskar alla stabila tacksamma perenner liksom en drös udda “nördväxter”. Ingen trädgård utan perenner för mig.”

Vad/vem har inspirerat dig inom trädgårdsvärlden?

”Peter Gaunitz samt privatpersoner som jag gjort “hemma hos-reportage” hos och alla duktiga och entusiastiska plantskolemänniskor som brinner för sina växter.”

Säg något som är det roligaste du gjort under dina år som trädgårdsjournalist.

”Varje nytt möte är det roligaste just då, men annars måste jag nog säga redaktörsjobbet på Trädgårdsfredag-onsdag-måndag-tisdag. Det ger enormt mycket feedback!”

”Ps. Jag har alltid mycket på gång: Flera nya böcker: Odla ätbart, Mitt trädgårdsår med John Taylor samt boken Örtte & huskurer. Och så fortsätter jag att arbeta med TV med nya avsnitt av Trädgårdstisdag, där jag är redaktör.”

Publicerad 2015-02-13

Lämna ett svar