Vargviksgårdens Trädgård, Burträsk

Besöksträdgård – Färgglada perenner och frodigt i Västerbotten

I Burträsk i Västerbotten finns Märta Eklunds trädgård Vargviksgården. Märta är en aktiv eldsjäl som har skapat en trädgård med välkomponerade rabatter som sprakar av färg på såväl blommor som blad. Att hon älskar trädgård och har fallenhet för växtkomposition syns i hela trädgården och hon kan konsten kan odla prunkande perenner i norra Sverige.

Märta på Vargviksgården odlar perenner i Burträsk i Västerbotten.

De flesta rabatter är upphöjda bäddar med mycket perenner tillsammans med buskar och träd. Märta har ett genuint intresse för perenner och har en stor mångfald av sorter, många mer ovanliga och med en variation av färger och former som gör det vackert hela säsongen.

En av Vargviksgårdens färgglada rabatter med perenner och andra växter. Det är en konst som Märta behärskar att kombinera många sorter med olika färg och form till vackra kompositioner.

Trädgården har många upphöjda bäddar, vilket kan vara ett knep om man odlar norrut i landet.

Förutom att besöka Vargviksgården för att inspireras av själva trädgården så finns där även försäljning av tåliga växter för svenskt klimat. Märta själv är en inspirationskälla med mycket erfarenhet och kunskap som hon delar med sig av till besökare i den mån hon hinner! För under sommaren är det många som åker till Vargviksgården och frossar i den fantastiska trädgården.

Vill man handla så kan man göra det, försäljning finns av perenner som är tåliga i vårt svenska klimat.

Vargviksgården är välbesökt under sommaren av såväl privatpersoner som trädgårdsföreningar.

Det finns många Heuchera i Märtas rabatter, olika bladfärger ger snygga kontraster.

Här finns mer info om Märta och hennes trädgård på Vargvikens egen hemsida.