Perennparken i Skärholmen

Besöksträdgård – Ett hav av perenner

I Stockholmsförorten Skärholmen ligger en av Svenska Bostäders pärlor, Skärholmens perennpark. Detta guldkorn är designat av Holländske Piet Oudolf tillsammans med trädgårdsmästaren Stefan Mattson.

Det är en 7 500 kvadratmeter stor park belägen mitt i ett bostadsområde. Där finns sittplatser, gångstråk och inte minst ett stort antal olika växter och många perenner! Det är en central mötesplats för boende i området och ett utflyktsmål för mer långväga besökare. Denna prisbelönta park anlades 2010-2011.

För mer information se Skärholmen Perennparks hemsida, där finns också en växtlista över hela parken!

Ett kännetecken för parken är alla de höga gräsen, som i kombination med andra perenner ger ett stort effektfullt och mer "ängslikt" uttryck.

Ett kännetecken för parken är alla de höga gräsen, som i kombination med andra perenner ger ett stort effektfullt och ”ängslikt” uttryck.

Axbetonika, vit solhatt av sorten 'Virgin' och höstälväxing med flera i septemberskrud, se hela växtförteckningen som PDF.

Axbetonika, vit solhatt av sorten ’Virgin’ och höstälväxing med flera i septemberskrud, se hela växtförteckningen som PDF.

Parkens centrum är den upphöjda vattenanläggningen med sittplatser runt om, här är en naturlig mötesplats.

Parkens centrum är den upphöjda vattenanläggningen med sittplatser runt om, som fungerar som en naturlig mötesplats.

Skärholmens perennpark är sevärd hela året om! De höga gräsen som står kvar vintertid ger struktur och karaktär tillsammans med andra perenners dekorativa fröställningar.

Skärholmens perennpark är sevärd hela året om! De höga gräsen som står kvar vintertid ger struktur och karaktär tillsammans med andra perenners dekorativa fröställningar.

Lämna ett svar