Kulturens Östarp, Sjöbo

Besöksträdgård – Ett vackert stycke kulturlandskap

Kulturens Östarp är ett friluftsmuseum beläget mellan Veberöd och Blentarp i mellersta Skåne, en knapp halvtimme från Malmö och Lund. Det är en gård i lantbruksmiljö med anor från 1800-talets mitt med byggnader, djur och trädgård. Runt gården kan man vandra genom kuperat landskap med picknick eller ta en fika på gästgivaregården.

För oss som älskar perenner finns en underbar trädgård vid korsvirkesgården Gamlegård som är öppen under sommaren. Här finns besöksinformation och vägbeskrivning.

I det vackra kuperade landskapet kan man uppleva både djur och natur på nära håll.

Riddarsporre i knopp och gröna blad av stockros som ännu inte slagit ut. Det finns många vackra perenner som kan upplevas på nära håll.

Kulturens Östarp      Kulturens Östarp

Trädgården visas upp året runt och här finns perenner som den maffiga plymspirean, stora ormbunkar och gammaldags perenner som gul daglilja, lavendel och prästkragar. Snirkliga buxbomshäckar ramar in rabatterna. Under högsommaren surrar bin kring alla blommor och på gården finns gamla lantdjurraser av grisar, getter och gotlandsruss. Och tittar man förbi då det är växtloppis kan man passa på att göra fina fynd!

Kulturens östarp     Kulturens Östarp     Kulturens östarp

Lämna ett svar