Alnarpsparken i Lomma, Skåne

Besöksträdgård – Studier, lek och rekreation året runt

Den lilla orten Alnarp på Skånes västkust rymmer såväl Sveriges Lantbruksuniversitet som den vackra Alnarpsparken. Det är en stor förmån för universitetets trädgårds- och naturintresserade studenter att ha tillgång till parken som studierum. Men också andra skolor, förskolor och dagis är flitiga besökare av parken där det finns gott om plats för lek och spännande upptäcktsfärder. Alnarpsparken är en öppen park där alla är välkomna hela året runt.

I Alnarpsparken finns en av Sveriges största växtsamlingar, främst träd och buskar, men också ett härligt sortiment med perenner. Parken är ett underbart utflyktsmål för picknick, promenad och som inspiration för den egna trädgården. Läs gärna mer om parken och dess aktiviteter.

I perennsortimentet finns många olika sorter och alla med växtskyltar så man kan ta med sig namnet på de favoriter man hittar.

I perennsortimentet finns många olika sorter och alla med växtskyltar så man kan ta med sig namnet på de favoriter man hittar.

Höstperenner

Höstperenner

Besöksträdgårdar - Alnarpsparken   Besöksträdgårdar - Alnarpsparken
Alnarpsparken är värd att besökas alla årstider! Om hösten bjuder den på en makalös färgskala. Stora prydnadsgräs och dekorativa fröställningar tillsammans med senblommande perenner står för prakten i perennsortimentet.

Lämna ett svar