Nytt på perenner.se, Vi som älskar trädgård

Trädgårdsdesigner Sandra Ehrsköld

Bakom kulisserna på Malmö Garden Show!

Namn: Sandra Ehrsköld
Ålder: 29 år
Ort: Malmö
Arbete: Eget företag – Ehr Trädgård, jobbar även med försäljning av perenner
Aktuell med: Utställningsträdgården ”Trädgårdens reflektioner” på Malmö Garden Show 2017
Favoritårstid: Hösten
Drömperenn: Svårt att välja… Fastnar ofta för kombinationer istället för en art. Men om jag måste välja – Heuchera

Nu är det bara några dagar kvar tills det är dags för Malmö Garden Show. Ett årligt arrangemang som drar stor publik till härliga Slottsträdgården i Malmö. Denna vecka arbetas det hårt för att bygga upp utställningsträdgårdarna. På fredag morgon ska de vara tipp topp och redo att visas upp för alla besökare!

Redan i september förra året var idéen till utställningsträdgården klar, sedan har den utvecklats vidare. Mycket arbete ligger bakom och våren har varit full av förberedelser. Nu är bygget igång i Slottsträdgården i Malmö och om några dagar ska trädgården visas för alla besökare! Foto Wiggo Ehrsköld

Sandra ställer ut med Trädgårdens reflektioner, en trädgård som visar hur våra trädgårdar speglar oss som människor och att de kan säga mycket om dess ägare, medvetet eller omedvetet. Den är en liten reflektion av mig, som person och trädgårdsarkitekt, berättar Sandra.

Sandra har inspirerats av konstinstallationer med reflekterande material som till exempel Dan Grahams verk på Wanås Konst samt funderingar kring hur vi som människor fungerar. I hennes trädgård kommer det finnas både material som reflekterar och plats för inre reflektion. Perennerna i hennes trädgård trivs i halvskugga till skugga och är frodiga med blad i olika former och färger.

Även en utställningsträdgård behöver en väl genomtänkt och välbyggd stomme för att slutresultatet ska bli bra. Ett av de reflekterande materialen i Sandras trädgård kommer vara en stilla vattenspegel i en ram av stål. Hur helheten blir får man se om man tar sig till Slottsträdgården i helgen! Foto Wiggo Ehrsköld

Förstås måste det till växter för att göra trädgården komplett! Att arbeta med levande material som ska visa sin bästa sida vid ett speciellt tillfälle är en utmaning i sig. Mycket spelar in som man inte kan styra över. Sandras växtval är frodigt med olika blad, men även en del blommor.

Det är inte första gången Sandra är med på Malmö Garden Show, 2014 ställde hon ut tillsammans med Alnarp Community och det var en upplevelse som hon gärna gjorde igen. Plus att det är bra marknadsföring och inte minst för att det är roligt!

Några snabba
BlommorBlad
Färgglatt – Nedtonat
ModerntGammaldags – En blandning! Modern formgivning, fluffigt gammaldags rabatter
Skirt vårflor – Mustig sensommarrabatt
Funktion – Design
Putsa perenner – Häng i hängmattan
Långa växtlistor – Få favoriter – (Sen får man gallra hårt)
Solig rabatt – Lummig skugga
Blåkläder – Garden Girl
Kontrast – Ton i ton
Planeringslista – Spontaninköp