Entréträdgård Sommaräng

Rabattförslag – Det går en vind över sommarängar

Utmed en solig husvägg kan det ofta bli varmt och torrt för växterna. I sådana lägen passar det med perenner och gräs som trivs i sol och väldränerade, något torrare lägen. Inspireras gärna av medelhavsträdgårdar och fyll på med härliga ängsinspirerade perenner. En rabatt nedanför husets fönster får dessutom gärna dofta gott under högsommaren då dessa ofta står öppna.

sommaräng obeskurenHela denna planteringen andas högsommar och semester och skapar ett vackert smycke i blålila, gult, vitt och silver som för tankarna till varmare breddgrader. Som en mix av svensk sommar och medelhav! Planteringen har sin höjdpunkt under juni, juli och augusti. Innanför en ram av buxbom blommar det då höga perenner som sprider en kryddig doft och gräs som vajar i vinden. Perennerna i denna plantering är tåliga för sommarvindar.

Lavendel, oregano, stäppsalvia, jätteprästkrage, ulleternell, olika sorters rudbeckior, daggkåpa och röllika är några av växterna som bjuder på blomsterprakt i denna rabatt. Den formklippta låga kanten av buxbom ramar in planteringen och skapar en kontrast till blommorna och gräsens rörlighet och vilda känsla.

Växtförslag

Kantbuxbom - Buxus sempervirens 'Suffruticosa'

Kantbuxbom – Buxus sempervirens ’Suffruticosa’

Lämna ett svar