Nytt på perenner.se

Svårt att välja perenner?!

Perenner A-Ö är en hjälp på vägen

Att stå inför valet att välja perenner till en tänkt rabatt är jätteroligt, men kan å andra sidan vara svårt med alla faktorer som spelar in. Ett kärt problem är att det finns så himla många att välja bland. Förutom att en vill ha en vacker rabatt så spelar läget stor roll för vilka perenner som ger det bästa resultatet.

Första steget är att bestämma stil på rabatten och sätta en färgskala, då har man börjat att rama in inför växtvalet. Sedan behöver man scanna av läget, miljön eller ståndorten som man säger när man pratar om växter, där perennerna ska planteras. Rätt växt till rätt miljö är kärnan för att få en rabatt som utvecklas bra och håller i många år.

När det gäller ståndorten handlar det om tillgången till ljus, alltså hur mycket sol eller skugga det är, om det är skyddat eller blåsigt, fuktigt, torrt eller blött samt vad det är för jord. Det finns perenner för alla lägen även om vissa är enklare eller svårare att hitta växter till.

Växtsökfunktion som kan hjälpa till med växtvalet

När en väl är framme till att börja välja perenner finns det hjälpmedel tack och lov. Kunnig personal på garden center är guld värt men det är bra att vara lite förberedd innan man beger sig till butiken.

Här på perenner.se se finns Perenner A-Ö, vilken är en växtsökfunktion med växtinformation och bilder på drygt 700 perenner, vilka odlas i Sverige och ska gå att få tag på i välsorterade garden center.

Perennerna kan filtreras efter läge, färg, höjd, blomtid, jordmån och härdighet. Och de kan sorteras i flera kategorier som till exempel marktäckare, fjärilsväxter, lättskötta och doftande perenner. Förhoppnings vis kan Perenner A-Ö vara en hjälp vid val av perenner och göra det lite enklare! Ta dig direkt till Perenner A-Ö här.