Redaktion

Det är vi som är redaktionen på perenner.se!

Och det är vi som skriver och fotograferar det material som publiceras på hemsidan. Om inget annat anges så är alla texter och bilder våra egna. Vi är utbildade och yrkesverksamma inom trädgård. Men vi har olika bakgrund, erfarenhet och personlig relation till perenner och trädgård.

Perenner.se innehåller porträtt om perenner, rabattförslag, trädgårdsstilar och människor som älskar trädgård, samt grundläggande trädgårdskunskap och om hur man kan planera, skapa och sköta en trädgård. Och allt är synat ur ett PERENN-perspektiv.

Alla perenner som beskrivs på hemsidan odlas av svenska perennaodlare. De är utvalda för att passa i vårt svenska klimat och går att få tag på i välsorterade plantskolor och gardencenter.

Vill ni komma i kontakt med oss? Skicka ett mail till info@perenner.se!

 

Redaktion Marie WändelMarie Wändel

De senaste 20 åren har jag haft perenner i tankarna morgon , middag och kväll. Trots att jag och min man driver Sveriges största perennaodling tröttnar jag aldrig på att hitta nya kombinationer av perenner. Jag brukar säga att mina perennaglasögon sitter alltid på och var jag än är så tar jag gärna kameran med för att spara mina intryck. Mitt arbete var tidigare som rådgivare inom biologiskt växtskydd och jag har alltid haft naturen som förebild. Jag är utbildad trädgårdsingenjör med inriktning odling och att dela med mig av kunskap ligger mig varmt om hjärtat som den utbildade trädgårdslärare jag är.  Ska jag jag välja en favoritväxt blir det gärna taklökar eller vildväxande sorter som grekisk vädd eller ett färgstarka gräs som japanskt blodgräs.


 

Redaktion Jenny HallqvistJenny Hallqvist

Jag tycker om att vara i naturen och på resor och vandringar är det alltid lika roligt att se vildväxande arter som odlas som trädgårdsväxter. Jag tittar också gärna på perenner i offentliga miljöer i stora sammanhang och på tuffa växtplatser. Och gillar när perennplanteringar har en funktion samtidigt som de är vackra. På mina turer följer alltid kameran med och fylls med bilder. Jag är utbildad landskapsingenjör och arbetar med försäljning av perenner till handelsträdgårdar. Mina favoritperenner är de med friare växtsätt och inte för färgstarka blommor. Om sommaren vill jag till exempel plocka stjärnflocka och prästkragar. Jag trivs i lummig grönska med snygga blad som hos ormbunkar, nävor, sockblomma och lungört.