Redaktion

Det är vi som är redaktionen på perenner.se!

Och det är vi som skriver och fotograferar det material som publiceras på hemsidan. Om inget annat anges så är alla texter och bilder våra egna. Vi är utbildade och yrkesverksamma inom trädgård. Men vi har olika bakgrund, erfarenhet och personlig relation till perenner och trädgård.

Perenner.se innehåller porträtt om perenner, rabattförslag, trädgårdsstilar och människor som älskar trädgård, samt grundläggande trädgårdskunskap och om hur man kan planera, skapa och sköta en trädgård. Och allt är synat ur ett PERENN-perspektiv.

Alla perenner som beskrivs på hemsidan odlas av svenska perennaodlare. De är utvalda för att passa i vårt svenska klimat och går att få tag på i välsorterade plantskolor och gardencenter.

Vill ni komma i kontakt med oss? Skicka ett mail till info@perenner.se!

 

Redaktion Marie WändelMarie Wändel

De senaste 20 åren har jag haft perenner i tankarna morgon, middag och kväll. Trots att jag och min man driver Sveriges största perennaodling tröttnar jag aldrig på att hitta nya kombinationer av perenner. Jag brukar säga att mina perennaglasögon sitter alltid på och var jag än är så tar jag gärna kameran med för att spara mina intryck. Mitt arbete var tidigare som rådgivare inom biologiskt växtskydd och jag har alltid haft naturen som förebild. Jag är utbildad trädgårdsingenjör med inriktning odling och att dela med mig av kunskap ligger mig varmt om hjärtat som den utbildade trädgårdslärare jag är. Ska jag jag välja en favoritväxt blir det gärna taklökar eller vildväxande sorter som grekisk vädd eller färgstarka gräs som japanskt blodgräs.


 

Redaktion Jenny HallqvistJenny Hallqvist

Jag är landskapsingenjör och arbetar på en plantskola med försäljning av perenner till garden center, visningsrabatter och marknadsföringsmaterial. Min egna trädgård är gammal med knotiga äppleträd, köksträdgård och buxbom som kännetecknar ”mormorsträdgården”. Den har flera perennrabatter i olika lägen som jag rustar upp i min egen smak. Gamla perenner får sällskap av nya i en helhet som förhoppningsvis inte spretar alltför mycket. För tvärtemot den gammeldags trädgården gillar jag perennrabatter i milda toner, men när de färgstarka höstfloxen blommar i all sin prakt kan jag inte se min trädgård utan dem. Prästkragar och akleja får flytta runt lite som de vill, men mina favoriter är sockblomma, inte minst den blekgula Epimedium versicolor ‘Sulphureum’, stora sjok av ormbunkar och höga höstanemoner.