Nytt på perenner.se

Planera höstplantering av perenner

Vår bästa planteringstid är nu!

Man kan uppskatta hösten för dess härliga luft, färger och dofter och inte minst för allt mys som hösten innebär både ute och inne. Men det bästa av allt är att det är mycket fina tider att plantera perenner!

Om hösten är jorden uppvärmd, lätt att gräva i och det regnar vanligtvis mer och jorden håller naturligt mer fukt i det svalare vädret. Det ger perennerna goda förutsättningar att hinna etablera sig tillräckligt innan vintern och när våren kommer startar de snabbt.

På hösten är det ofta rea och det kan vara utmärkt tillfälle att göra fynd, men kolla plantans rötter innan köp. Om rötterna är fina gör det inget om själva plantan inte är så snygg. Om hösten planterar man ju för kommande säsong.

dxfd  Planera höstplantering av perenner  Planera höstplantering av perenner

En annan fördel är att många perenner är stora och man kan titta på blommor och blad till skillnad mot på våren när de precis har vaknat. Passa på att se de sorter som blommar på hösten, det är alltid mycket lättare att få inspiration när man ser färger och blommor i verkligheten.

Planera höstplantering av perennerSom vanligt är det en god idé att planera innan man sätter igång att gräva. Fundera på form, stil och funktion på rabatten.

I kapitlet Färg- och formlära finns både matnyttigt och inspiration som kan hjälpa dig att lyckas med din komposition.

Och i vår sökfunktion Perenner A-Ö kan du enkelt leta efter perenner som passar just dig och din trädgårds förhållanden. Lycka till i era höstträdgårdar!