Nytt på perenner.se

Fina krukor efter säsong

Perenna säsongskrukor med vårlök

Vid den här tiden på året är det trevligt att uppdatera sina krukor med härliga höstperenner. Det finns ett stort urval av perenner som passar utmärkt i kruka och som är bra komplement till säsongsväxter just nu.

En egenskap man önskar av en perenn för att den ska vara extra bra till kruka är ett långt prydnadsvärde, såsom lång blomning eller ett vackert bladverk. Det är också bra om den håller en fin form och har man planterat flera växter i samma kruka vill man inte ha en alltför starkväxande sort. Finns det däremot utrymme så är det riktigt snyggt med perenner som tillåts häva sig över kanten och välla ner.

I den vänstra krukan hittar du bergenia, vintergröna, alunrot, kärleksört och japanskt blodgräs. I den högra står liten höstanemon, funkia, julros, kaukasisk förgätmigej, jungfrunäva och lampborstgräs.

I våra krukor har vi satt ihop en mix av perenner med olika bladformer och färger. Vi har planterat en perenn för höstfägring, en som håller sig grön hela vintern och en annan som ger tidig vårblom – en riktig säsongskruka med andra ord!

I varje kruka sattes en mix av tulpanlökar som kompletterar växterna fint i färg och form.

Pricken över i-et blir tulpanlökarna vi stoppade ner i krukorna samtidigt som perennerna planterades. I många delar av landet behöver krukor med lök sättas in frostfritt och isoleras mot kylan på vinterhalvåret. I Skåne kan det räcka med att klä in dem i juteväv och täcka med ett lager löv eller granris över vintern, men även här kan det variera.

Lycka till med era höstkrukor!