Nytt på perenner.se

Festliga bilder från Sofiero

Den Stora Trädgårdsfesten 2016

I helgen har vi varit på fest! Och ingen mindre än den 20:e upplagan av Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero. Som vanligt när denna trädgårdsfest går av stapeln bjöds det på inspirerande idéträdgårdar, trädgårdstips, marknad och blommande installationer. Här är en del av allt det fina som fanns att njuta av!

Sofiero Trädgårdsfest 2016  Sofiero Trädgårdsfest 2016  Knapp Trädgårdsdesign och Ödåkra Uteplantor hade skapat MåBraTrädgård för alla sinnen och smaker. Här fanns mossträdgård med funkia och ormbunkar, hängande växtboll med perenner som jättedaggkåpa, näva, alunrot och penningblad och blomstrande erotisk trädgård med hångelbänk med mera!

Parasollträdgården med design av Peter Linder från Linders Plantskola hade en röd tråd som var blå. Vacker grönska och härlig skugga med sittplatser där man bjöds att sitta ner en stund.

Sofiero Trädgårdsfest 2016  Sofiero Trädgårdsfest 2016  Sofiero Trädgårdsfest 2016Perenner i vas i vinhuset, i Trädgårdens hantverk av John Taylor och Linnea Dickson från Slottsträdgården Malmö var det odling och hantverk såsom inläggning som gick hand i hand. Louise Rosendahl, student vid SLU Alnarp, hyllade styrkan i att vara olika i sin trädgård Tillsammans är vi färgstarka.

Sofiero Trädgårdsfest 2016

I vinhuset höll Minna Mercke Schmidt blomsterverkstad. Så vackert och stämningsfullt.