Nytt på perenner.se

Festen är igång på Sofiero!

#höstplanteramera, Technopaus, Myter och legender

Idag öppnade Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero, den 21:a upplagan av ett av Sveriges populära trädgårdsevenemang! Hela veckan har det byggts idéträdgårdar, pyntats på slottstrappan och förberetts för mässa, scenprogram, inspiration och rådgivning. När vi fick en titt igår, dagen innan öppning var mycket klart och här är bara ett urval av vad man kan förvänta sig på festen!

Myter och legender av Liseberg, en drömlik trädgård där dimman väller över växterna. Under träden syns perenner som ormbunkar i olika färger, gräs och vit skogsaster.

Hannu Sarenström dukar upp till fest som sig bör framför slottet!

Varje år får en trädgårdsdesignstudent från SLU Alnarp chansen att ställa ut på Sofiero. Anna Nylén har designat Technopaus, en härlig lekfull trädgård full med färgglada perenner och prydnadsgräs.

Åsa Eklund och Sara Bratt planterar de sista perennerna i #höstplanteramera som är Sofieros idéträdgård med sensommarens och höstens vackra växter. Den är en del av uppropet om att just plantera mer på hösten som Sofiero gör tillsammans med skånska plantskolor.

Knapp Trädgårdsdesign och Ödåkra Uteplantor har skapat den behagligt gröna och med mjuka färger trädgården Vattenkraft. En härlig plats där man skulle kunna slå sig ner och vila i den ”gräsliga” fåtöljen.